Når du redigerer konfigurasjonsfiler, er Notepad++ et av de beste programmene du kan bruke. Den tradisjonelle Notisblokken som er installert med Windows fungerer, men er ikke ideell. Notepad++ tilbyr mange funksjoner som vanlig Notisblokk ikke gjør. Noen funksjoner i Notepad++ inkluderer; enkel avstandshåndtering, muligheten til å ha flere faner åpne samtidig, og mange flere!

Gå hit for å laste ned Notepad++: http://notepad-plus-plus.org/download

Når du har installert den nyeste versjonen av Notepad ++, kan du nå redigere konfigurasjonsfiler enkelt!

Den vanligste filtypen du vil redigere, er YAML (.yml). Det er en veldig viktig del av YAML-filer. Det som ser ut til å være "tab" i koden, er faktisk 4 mellomrom. Tab blir ikke gjenkjent og vil forårsake feil i formateringen av filen.

Etter at du er ferdig med å redigere konfigurasjonsfilen, kan du sjekke arbeidet ditt ved å kopiere og lime inn arbeidet ditt her: http://yaml-online-parser.appspot.com/. Hvis det ikke er rød tekst i delen "Output", er du ferdig. Gratulerer! Hvis det er rød tekst, betyr det at det er en feil. Sørg for å sjekke arbeidet ditt på feil linje.

Til slutt må du lagre endringene og laste opp filen tilbake til serveren din. For å lagre, klikk "Lagre endringer" øverst til høyre. Den vanligste og raskeste måten å laste opp filer til serveren din er ved å bruke SSH File Transfer Protocol (SFTP). For mer informasjon om dette, besøk Hvordan kobler jeg til SFTP med FileZilla?. Ellers kan du laste opp filen din ved å bruke den tradisjonelle filbehandleren som følger med Panelet. Husk å overskrive den eksisterende filen og alltid starte serveren din når du er ferdig!