Denne guiden er for å konvertere verdener fra Spigot til Vanilla.

Hvis du bruker Spigot / PaperSpigot / CraftBukkit og bytter til Vanilla, vil du kanskje legge merke til at Nether og End World har blitt tilbakestilt; endringer du har gjort i disse dimensjonene har forsvunnet.

Ikke bekymre deg, men fremgangen din går ikke tapt! Grunnen til at Nether / End har tilbakestilt er at Vanilla lagrer regionene for disse dimensjonene på en annen måte. Når du først startet CraftBukkit-serveren din ved å bruke standardverdenavnet, har du kanskje lagt merke til at to andre mapper ble opprettet, kalt world_nether og world_the_end. Slik lagrer CraftBukkit disse dimensjonene. Vanilla gjør det imidlertid annerledes og lagrer disse dimensjonene som henholdsvis DIM-1 og DIM1. Dette er grunnen til at fremgangen din ikke er der, siden Vanilla Minecraft ikke leser regiondataene fra de CraftBukkit-genererte dimensjonene.

Hvis du bytter til Vanilla og trenger å migrere dimensjonsdataene dine, kan du følge disse trinnene:

1. Stopp serveren din.
  2. Logg på FTP-filtilgangen din ved hjelp av en FTP-klient du ønsker. Vi anbefaler å bruke FileZilla. Hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, kan du følge veiledningen vår her.
  3. Når du er koblet til, åpner du den berørte verden.
    - Hvis du trenger å gjenopprette Nether-verdenen din, åpner du \world_nether
    - Hvis du trenger å gjenopprette end-verdenen din, åpner du \world_the_end
  4. Last ned regionen fra den mappen til datamaskinen din.
  5. Etter at nedlastingen er fullført, naviger til dimensjonen i verdensmappen din.
    - Hvis du gjenoppretter Nether, naviger til \world\DIM-1
    - Hvis du gjenoppretter End, naviger til \world\DIM1
  6. Last opp regionen du lastet ned i trinn 4, og bekreft eventuelle overskrivingsmeldinger.
  7. Start serveren din.

Når du laster inn i den berørte dimensjonen, skal dataene dine nå være til stede.