Hvis du vil være med på en Minecraft PC / Java Edition-server, er det noen få ting du bør vurdere:

• Serveren må ha hvilken som helst Minecraft PC / Java Edition servertype.
  • Har Minecraft installert på datamaskinen din. Du kan laste ned installasjonsprogrammet fra Minecrafts offisielle side: https://www.minecraft.net/nb-no/download
  • Minecraft-klienten din må være den samme versjonen som serveren kjøres på. Du kan finne versjonen i nedre venstre hjørne av Minecraft-klienten.

Bli med MC Server - Klient Versjon

Hvordan Identiviseres Serveradressen (IP & PORT)

For å komme i gang, må du identifisere adressen til serveren du vil være med på. Hvis du eier en SpillHosting-server, kan du finne serveradressen din på serverpanelet (https://panel.spillhosting.no). Dette vil bli merket som "Tilkobling" som vist på skjermdumpen nedenfor.

Bli med MC Server - Serveradresse

I eksemplet over er serveradressen node4.spillhosting.no:25373. Ved å bryte dette ned, er server-adresse settet med tall før symbolet ":", og etter dette er de fem siste tallene som er serverporten.

Slik kobler du til serveren (PC / Java)

Nå som du har serveradressen, er du klar til å bli med på serveren ved å følge trinnene nedenfor:

1. Klikk på Multiplayer-knappen på Minecraft-klienten.
    Bli med MC Server - Multiplayer knapp
  2. På Multiplayer skjermen, klikk på Add Server knappen.
    Bli med MC Server - Legg til server
  3. På Edit Server Info skjermen, (1)skriv inn hva du vil serveren din skal hete på Server Navn tekstboksen. Under (2)Server Adress tekstboksen, lim inn serveradressen (IP og port).
    Bli med MC Server - Rediger server info
  4. Når du har fylt ut serverinformasjonen din helt, klikker du på Done.
    Bli med MC Server - Ferdig server info

Du er ferdig! Du kan nå spille på en Minecraft PC / Java Edition-server.