En MOTD (Message of the Day) er teksten som vises ved siden av serverikonet og under servernavnet på serverlisten til Minecraft-klienten. Bruken av en MOTD kan variere. Den kan brukes til å beskrive serveren, promotere funksjoner, lage kunngjøringer, tiltrekke oppmerksomhet til serveren din og mange flere!

MOTD - Standard MOTD

Som standard er en servers MOTD "A Minecraft Server", men du kan endre dette for å si hva som helst og til og med legge til formatering.

Denne veiledningen vil lære deg å tilpasse serverens MOTD:

1. Naviger til File Manager på serverpanelet.
    Naviger Properites
  2. Åpne server.properties filen
    Properites Fil
  3. I filen server.properties, se etter elementet som sier MOTD. Som standard vil linjen si "A Minecraft Server." Bytt ut dette til det du vil at serverens MOTD skal si.
    Du kan legge til farger og formatering til MOTD ved å bruke formateringskoder. Du kan finne en komplett liste over tilgjengelige formateringsalternativer gjennom denne lenken: Formatering av koder
    Tilpass MOTD
  4. Bla ned til bunnen av siden med serverinnstillinger, og klikk Lagre.
  5. Når endringene er lagret, må du starte serveren på nytt.

Du er ferdig! Reloading av serverlisten på Minecraft klienten din vil vise den oppdaterte MOTDen til serveren din.

MOTD - Tilpasset MOTD