For at spillere skal kunne spille på din Minecraft server, må de ha serveradressen for å legge inn i sin Minecraft klient.

Som standard ser en serveradresse ut slik: 192.168.1.2:25463, men den kan være forvirrende. En enkel måte å ha en serveradresse som er lett å huske, er å bruke et domene (f.eks. SpillHosting.no) eller underdomen (f.eks. Play.SpillHosting.no).

Hva er best for deg?

• Tilpasset domene - Dette lar deg bruke selve domenet (f.eks. SpillHosting.no) som din serveradresse.
  • Tilpasset underdomene - Hvis du allerede eier et domene, men ikke kan bruke dette som server-IP, kan du i stedet bruke et tilpasset underdomene (f.eks. Play.SpillHosting.no). Et underdomen som server-IP er ideelt å bruke hvis hoveddomenet peker til serverens nettsted.

Hvis du velger å bruke et tilpasset domene eller underdomenet, må du opprette en A og SRV record (valgfritt) gjennom domeneregistratorens DNS-manager.
Hvis du ikke har et domene ennå, kan du registrere et fra en anerkjent domeneregistrator. Noen få bemerkelsesverdige registrarer er Namecheap, GoDaddy og Google Domains.

Merk: Du må ha full tilgang for å administrere domenets DNS-innstillinger.

Opprette en A Record

Opprett en ny A Record i domenets DNS-manager med følgende spesifikasjoner:

Tilpasset Domene Tilpasset Underdomene
Type A
Navn @ or dittdomene.no

play.dittdomene.no
Bytt ut play med det foretrukne underdomenet.

TTL 3600
Adresse Din server IP uten port f.eks. 192.168.2.1

Opprette en SRV Record (for servere uten dedikert IP)

Som standard peker et tilpasset domene / underdomenet til Minecrafts standardport (25565). Hvis serveren din ikke har en dedikert IP, må du opprette en SRV Record for å sikre at det tilpassede domenet / underdomenet ditt peker på riktig server-IP og portkombinasjon.

Nedenfor er verdiene for SRV Record:

Tilpasset Domene Tilpasset Underdomene
Type SRV
Navn _minecraft._tcp.dittdomene.no _minecraft._tcp.play.dittdomene.no
Bytt ut play med det foretrukne underdomenet.
TTL 3600
Prioritet & Vekt 0
Port Din server port f.eks. 25543
Target node1.spillhosting.no node1.spillhosting.no

Hvis du støter på vanskeligheter med å konfigurere det egendefinerte domenet eller underdomenet, kan du kontakte supportteamet vårt!